EU PRO Program finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije
 • Republika Srbija
 • UNOPS
CFP 10-2019
 • zatvoren

Drugi javni poziv za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća

Datum zatvaranja: nedelja, 10. novembar 2019. 24:00

Datum objave: nedelja, 22. septembar 2019.

 Rezultati drugog javnog poziva za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća

Rok za podnošenje prijave
 • Najkasnije do 10.novembra 2019. 24:00

Gde i kako poslati prijavu

 • Isključivo elektronskim putem na mejl adresu rsoc.prijava@unops.org
 • Sva dokumenta i aplikacioni formular se predaju isključivo na srpskom jeziku
 • Aplikacioni formular (Aneks A) se predaje u Excel formatu i PDF formatu

Dodatna pojašnjenja

 • Rok za postavljanje pitanja je istekao 27. oktobra 2019. godine. Odgovore na često postavljena pitanja možete naći na sledećem linku.

O Programu

Razvojni program EU PRO, koji Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra, doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu ovog trogodišnjeg programa koji je počeo u januaru 2018. sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Program se oslanja na dobre prakse i ostvarene rezultate svojih prethodnika, razvojnih programa EU PROGRES-a i Evropskog PROGRES-a.

Opštine i gradovi uključeni u EUPRO

Aleksandrovac, Aleksinac, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bajina Bašta, Batočina, Bela Palanka, Blace, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Ćićevac, Despotovac, Dimitrovgrad, Gadžin Han, Golubac, Ivanjica, Jagodina, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kosjerić, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Kučevo, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lebane, Leskovac, Loznica, Lučani, Ljig, Ljubovija, Majdanpek, Mali Zvornik, Malo Crniće, Merošina, Mionica, Negotin, Niš, Nova Varoš, Novi Pazar, Osečina, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Pirot, Požarevac, Požega, Priboj, Prijepolje, Prokuplje, Raška, Ražanj, Rekovac, Smederevo, Smederevska Palanka, Sokobanja, Surdulica, Svilajnac, Svrljig, Šabac, Topola, Trgovište, Trstenik, Tutin, Ub, Užice, Valjevo, Varvarin, Velika Plana, Veliko Gradište, Vladičin Han, Vlasotince, Vrnjačka Banja, Zaječar, Žabari, Žagubica, Žitorađa, Bogatić, Crna Trava, Čajetina, Ćuprija, Doljevac, Gornji Milanovac, Kladovo, Krupanj, Medveđa, Preševo, Rača, Sjenica, Vladimirci i Vranje.

O Pozivu

Ukupan budžet ovog poziva za dodelu bespovratne pomoći preduzetnicima, mikro i malim preduzećima je 2,5 miliona evra. Ova inicijativa samo je jedna od aktivnosti koju finansira Evropska unija kroz razvojni program EU PRO u cilju podsticaja razvoja privatnog sektora i povećanja tržišnog potencijala kako bi se stvorili uslovi za otvaranje novih radnih mesta.

Na javni poziv se mogu prijaviti preduzetnici, mikro i mala preduzeća koji su registrovani za proizvodnu delatnost u jednoj od 99 lokalnih samouprava uključenih u realizaciju programa EU PRO i koji su osnovani u periodu od 1. 1. 2014. do 31. 12. 2018.

Pojedinačni iznos bespovratnih sredstava može biti od 10.000 evra do 30.000 evra. Brzorastuća i izvozno orijentisana preduzeća i preduzetnici mogu aplicirati i za iznose do 70.000 evra. Aplikant treba da obezbedi sopstveno učešće u investiciji od minimalno 20%, odnosno 30% ako aplicira za bespovratna sredstva veća od 30.000 evra. Takođe, aplikanti treba da predlože i određene društveno odgovorne aktivnosti koje će sprovoditi ukoliko im bespovratna sredstva budu odobrena. Detaljnije o kriterijumima i prijavljivanju pročitajte u dole uključenim dokumentima.

Izbor korisnika će se vršiti na osnovu evaluacije projektnog predloga i prateće dokumentacije prema kriterijumima objavljenim u Javnom pozivu. EU PRO tim će obaviti i verifikacione posete aplikantima odabranim kroz tehničku evaluaciju.

Da saznate više informacija o programu, aplikacionom procesu i kriterijumima poziva pogledajte snimak naše infosesije.

 

Važna dokumentacija/obaveštenja

 • Javni poziv CFP 10-2019

Potrebna dokumentacija za prijavljivanje na Javni poziv

 • Aneks A Aplikacioni formular
 • Aneks B Izjava o prihvatanju uslova Javnog poziva
 • Aneks C Kontrolna lista