EU PRO Program finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije
  • Republika Srbija
  • UNOPS

Grad Čačak

Šumadija i zapadna Srbija - Moravički Okrug

Stepen razvijenosti - I grupa

Aktivnih privrednih društava - 1858

Aktivnih preduzetnika - 4738

111.797


Broj stanovnika
h-money

40.537


Prosečna zarada

636


Površina
Čačak

4


unapređenje konkurentnosti preduzeća

3


poboljšanje poslovnog okruženja

-


jačanje socijalne kohezije i inkluzije

256.877 evra

182.862 evra

(71% EU PRO)

74.015 evra

(29% sufinansiranje)

162.116 evra

Podrška preduzeću za proizvodnju odeće – Tvintex d.o.o.

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće se bavi proizvodnjom zaštitne i svakodnevne odeće. Bespovratnu pomoć će iskorisititi za nabavku mašina za šivenje, presa i pegli u cilju povećanja proizvodnih kapaciteta i produktivnosti. To će za rezultat imati angažovanje još pet radnika. Preduzeće će sprovoditi aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, koje će obuhvatati donaciju garderobe trima socijalno ugroženim lokalnim porodicama i dresova lokalnom omladinskom sportskom klubu.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

30.020 evra

20.000 evra

10.020 evra

Podrška preduzetniku u obradi metala – Plazmateh

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzetnik se bavi projektovanjem i proizvodnjom specijalnih sistema i mašina za automatsku proizvodnju po narudžbini. Bespovratna sredstva će biti iskorišćena za nabavku računarske opreme za proizvodnju prototipova industrijskih gorionika na pelet, što će dovesti do otvaranja četiri, kao i potonjeg otvaranja još 20 novih radnih mesta. Preduzetnik će u okviru aktivnosti društveno odgovornog poslovanja donirati peći na drveni pelet lokalnim organizacijama kojima je ona potrebna.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

44.640 evra

30.000 evra

14.640 evra

Podrška preduzeću za proizvodnju nameštaja – Moderna Furniture d.o.o.

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće proizvodi nameštaj po meri od punog drveta i medijapana. Bespovratnu pomoć će uložiti u nabavku opreme za ventilaciju u cilju povećanja proizvodnje i otvaranja jednog novog radnog mesta, a naknadno i drugog. Preduzeće će sprovoditi aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, koje će obuhvatati donaciju nameštaja lokalnoj osnovnoj školi i naučnom klubu, kao i finansijske donacije kulturnom društvu.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

31.800 evra

21.000 evra

10.800 evra

Podrška Naučno-tehnološkom parku Čačak: MSP digitalno Park

Podrška organizacijama za podršku poslovanju

Cilj projekta je povećati svest MSP u Moravičkom, Raškom i Zlatiborskom okrugu o digitalnoj transformaciji, olakšati primenu strateškog pristupa u planiranju digitalne transformacije MSP, stvoriti platformu za međusektorsku saradnju između IKT i drugih industrija i obezbeđivanje tehničke stručnosti za pokretanje postupka.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

55.656 evra

49.731 evra

5.925 evra

94.761 evra

Izrada tehničke dokumentacije za Naučno-tehnološki park Čačak

Tehnička dokumentacija

Izrada tehničke dokumentacije za novi naučno-tehnološki park u Čačku obezbediće tehničke uslove za izgradnju objekta koju će finansirati Vlada Srbije. Nakon izgradnje, naučno-tehnološki park treba da pruži prostor koji odgovara radu IT kompanija i akademskih i poslovnih udruženja iz srodnih oblasti, a podstaći će i inovacione delatnosti i partnerstva između svih zainteresovanih strana.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

51.700 evra

30.000 evra

21.700 evra

Nabavka rezervnog sistema za sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola

E-dozvole

Unapređenje sistema za izdavanje građevinskih dozvola putem nabavke rezervnog sistema koji će povećati njegovu stabilnost i dostupnost za preko 6.500 korisnika i korisnica koji ga svakodnevno upotrebljavaju. Kroz projekat su nabavljeni serverska i mrežna oprema kao i potrebne licence. Cilj ove aktivnosti je da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja kroz poboljšanje efikasnosti i transparentnosti e-uprave i, samim tim, nove investicije. Istovremeno, doprinos će biti pružen i većem poverenju građana/ki u institucije i kvalitetu usluga koje se putem e-uprave pružaju građanima i investitorima. 

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

2.141 evra

2.141 evra

-

Međuopštinski GIS za e-upravu

Uvođenje i razvoj GIS-a

Svih pet LS smeštenih u turističkoj regiji Zapadna Srbija – Čačak, Arilje, Gornji Milanovac, Lučani i Požega – unaprediće postojeće usluge i aktivnosti i upotrebiti svoje resurse kako bi promovisale lokalne turističke potencijale. Pored toga, prioritetne oblasti za svih pet partnerskih lokalnih samouprava su poljoprivreda i ruralni razvoj, komunalna infrastruktura i upravljanje imovinom.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

40.920 evra

29.990 evra

10.930 evra

-