EU PRO Program finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije
  • Republika Srbija
  • UNOPS

Opština Knić

Šumadija i zapadna Srbija - Šumadijski Okrug

Stepen razvijenosti - III grupa

Aktivnih privrednih društava - 101

Aktivnih preduzetnika - 336

13.258


Broj stanovnika
h-money

38.455


Prosečna zarada

413


Površina
Knić

1


unapređenje konkurentnosti preduzeća

2


poboljšanje poslovnog okruženja

-


jačanje socijalne kohezije i inkluzije

89.133 evra

74.317 evra

(83% EU PRO)

14.816 evra

(17% sufinansiranje)

29.731 evra

Podrška preduzetniku u obradi metala Mil dizajn, Žunje

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće koje se bavi proizvodnjom proizvoda od metala (metalne ograde, nameštaj i sl.) nabaviće opremu za sečenje i savijanje lima, što će doprineti smanjenju troškova proizvodnje i povećanju prodaje. U proizvodnji su trenutno zaposlena dva radnika, a kad je reč o otvaranju novih radnih mesta, jedno će biti otvoreno odmah, a još jedno u periodu od tri godine. Predloženim aktivnostima DOP-a predviđena je donacija dva autobuska stajališta izrađena od metalne konstrukcije i lima kao i montažnog toaleta za seosko groblje. Pored toga, preduzeće će uzeti učešće u uređenju jedinog sportskog terena u selu.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

29.731 evra

23.509 evra

6.222 evra

59.402 evra

Nabavka rezervnog sistema za sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola

E-dozvole

Unapređenje sistema za izdavanje građevinskih dozvola putem nabavke rezervnog sistema koji će povećati njegovu stabilnost i dostupnost za preko 6.500 korisnika i korisnica koji ga svakodnevno upotrebljavaju. Kroz projekat su nabavljeni serverska i mrežna oprema kao i potrebne licence. Cilj ove aktivnosti je da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja kroz poboljšanje efikasnosti i transparentnosti e-uprave i, samim tim, nove investicije. Istovremeno, doprinos će biti pružen i većem poverenju građana/ki u institucije i kvalitetu usluga koje se putem e-uprave pružaju građanima i investitorima. 

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

2.141 evra

2.141 evra

-

Unapređenje i razvoj geografskog informacionog sistema

Uvođenje i razvoj GIS-a

Grad Kragujevac će unaprediti postojeći GIS i proširiće njegovu upotrebu tako da obuhvati susedne opštine Knić i Rekovac, kojima takođe nedostaju prostorni podaci kako bi odgovorile na probleme u vezi sa upravljanjem otpadom. Sistem će takođe mapirati kulturni i turistički potencijal, investicije i kulturno-istorijsko nasleđe u opštinama Knić i Rekovac. Lokalni turistički potencijal promovisaće se na internetu i biće dostupan turističkim agencijama i građanima kako bi se uvećao broj posetilaca.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

57.261 evra

48.667 evra

8.594 evra

-