EU PRO Program finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije
  • Republika Srbija
  • UNOPS

Opština Priboj

Šumadija i zapadna Srbija - Zlatiborski Okrug

Stepen razvijenosti - IV grupa

Aktivnih privrednih društava - 146

Aktivnih preduzetnika - 767

24.745


Broj stanovnika
h-money

33.557


Prosečna zarada

552


Površina
Priboj

3


unapređenje konkurentnosti preduzeća

2


poboljšanje poslovnog okruženja

3


jačanje socijalne kohezije i inkluzije

567.989 evra

450.890 evra

(79% EU PRO)

117.099 evra

(21% sufinansiranje)

100.042 evra

Podrška preduzetniku u proizvodnji odeće – Hora-Tex

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzetnik se bavi šivenjem tekstila za poznatog stranog kupca, a asortiman proizvoda obuhvata radna zaštitna odela, radne pantalone i jakne. Bespovratna pomoć će biti iskorišćena za nabavku mašina za proizvodnju zaštitnih i radnih odela, pantalona i košulja, a u cilju povećanja kapaciteta i kvaliteta proizvoda. Ovo će dovesti do otvaranja četiri radna mesta odmah, a potom i njih još šest. Preduzetnik će sprovoditi aktivnosti društveno odgovornog poslovanja orijentisane na pružanje podrške lokalnim preduzećima i NVO, bolnicama i zdravstvenim centrima, kojima će donirati razne vrste uniformi.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

19.644 evra

15.705 evra

3.939 evra

Podrška preduzetniku u proizvodnji nameštaja – Proizvodnja nameštaja „Otašević“

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzetnik se bavi proizvodnjom tapaciranog nameštaja (kreveta, sofa, fotelja) i pružanjem usluga tapaciranja drugim proizvođačima. Bespovratna sredstva će biti iskorišćena za nabavku mašina za rezanje i krojenje sunđera kako bi se povećala proizvodnja i produktivnost i odmah zaposlila dva, a potom još pet novih radnika. Preduzetnik će sprovoditi aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, koje će obuhvatiti donaciju nameštaja udruženju osoba sa invaliditetom u Priboju.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

30.740 evra

20.300 evra

10.440 evra

Podrška preduzetniku u proizvodnji prehrambenih proizvoda Rele S

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće za preradu hrane (proizvodnju mesnih proizvoda) nabaviće mašine za mešanje i vakuumsko punjenje mesnih proizvoda radi povećanja produktivnosti i poboljšanja kvaliteta i trajnosti finalnih proizvoda. U proizvodnji je trenutno zaposleno 14 radnika, a investicija će doprineti otvaranju tri nova radna mesta odmah i još šest u periodu od tri godine. Predloženim aktivnostima DOP-a predviđena je donacija sopstvenih proizvoda lokalnim institucijama koje rade sa ugroženim grupama i decom, uključujući Crveni krst, narodnu kuhinju, bolnicu i vrtić „Neven“ u Priboju.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

49.658 evra

33.854 evra

15.804 evra

351.810 evra

Rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove vodovodne i hidrantske mreže u Slobodnoj zoni Priboj

Poslovna infrastruktura

Rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove vodovodne i hidrantske mreže treba da doprinese unapređenju poslovne infrastrukture u Slobodnoj zoni Priboj tako što će obezbediti stabilno snabdevanje vodom i protivpožarnu zaštitu. Osam kompanija koje već posluju u zoni kao i potencijalni novi investitori tako će imati adekvatne uslove za rad, a povećaće se i ukupni investicioni i ekonomski potencijal Priboja.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

349.669 evra

281.060 evra

68.609 evra

Nabavka rezervnog sistema za sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola

E-dozvole

Unapređenje sistema za izdavanje građevinskih dozvola putem nabavke rezervnog sistema koji će povećati njegovu stabilnost i dostupnost za preko 6.500 korisnika i korisnica koji ga svakodnevno upotrebljavaju. Kroz projekat su nabavljeni serverska i mrežna oprema kao i potrebne licence. Cilj ove aktivnosti je da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja kroz poboljšanje efikasnosti i transparentnosti e-uprave i, samim tim, nove investicije. Istovremeno, doprinos će biti pružen i većem poverenju građana/ki u institucije i kvalitetu usluga koje se putem e-uprave pružaju građanima i investitorima. 

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

2.141 evra

2.141 evra

-

116.137 evra

Rekonstrukcija sportske sale u Osnovnoj školi „Branko Radičević“

Lokalna infrastruktura

Rekonstrukcija sportske sale koja podrazumeva renoviranje svlačionica i toaleta, fasade, stolarije, enterijera, plafona i podova, kao i nabavku nove sportske opreme, omogućiće da 434 đaka, zajedno sa nastavnicama i nastavnicima imaju časove fizičkog u bezbednom, adekvatnom i funkcionalnom objektu tokom cele školske godine.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

95.457 evra

77.404 evra

18.053 evra

Inkluzivna zaštita nematerijalne baštine – most između kultura

Jačanje socijalne kohezije u multietničkim opštinama

Sprovodi: Udruženje „Nova vizija“ Prijepolje

Partner na projektu: Udruženje „Ženska inicijativa Priboj“, Nacionalna biblioteka „Dositej Obradović“ Novi Pazar, Ustanova kulture Sjenica, Narodna biblioteka „Dr Ejup Mušović“ Tutin

Unapređenje nivoa saradnje i poverenja između srpske i bošnjačke zajednice promovisanjem i zaštitom nematerijalne kulturne baštine u regionu. Pored toga će posredstvom dijaloga i međusektorske saradnje nadležnih regionalnih aktera i stručnjaka na nacionalnom nivou biti sačinjeni inkluzivni i integrativni instrumenti za unapređenje saradnje dveju zajednica.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

5.795 evra

5.541 evra

254 evra

Osnaži, uključi i povećaj vidljivost žena sa sela

Jačanje socijalne kohezije u multietničkim opštinama

Sprovodi: Ženska inicijativa Priboj

Unapređenje očuvanja kulturnih i tradicionalnih vrednosti srpske i bošnjačke zajednice u seoskim sredinama u opštini Priboj. Kupovinom dveju mašina za preradu voća će se omogućiti revitalizacija tradicionalne lokalne prehrambene proizvodnje, što će doprineti ostvarivanju prihoda ruralnih domaćinstava a potom i društvenom razvoju, povećanju turističke ponude i međuetničkog razumevanja.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

14.885 evra

14.885 evra

-