EU PRO Program finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije
  • Republika Srbija
  • UNOPS

Grad Prokuplje

Južna i istočna Srbija - Toplički Okrug

Stepen razvijenosti - III grupa

Aktivnih privrednih društava - 300

Aktivnih preduzetnika - 1156

42.068


Broj stanovnika
h-money

35.440


Prosečna zarada

759


Površina
Prokuplje
Prokuplje
Prokuplje
Prokuplje
Prokuplje

2


unapređenje konkurentnosti preduzeća

1


poboljšanje poslovnog okruženja

1


jačanje socijalne kohezije i inkluzije

313.436 evra

186.707 evra

(60% EU PRO)

126.729 evra

(40% sufinansiranje)

51.284 evra

Podrška preduzeću za proizvodnju prehrambenih proizvoda Frutorga d.o.o.

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Mikro preduzeće za proizvodnju prehrambenih proizvoda (organsko voće) nabaviće opremu za tunele za duboko zamrzavanje, čime će proširiti asortiman proizvoda, a uvešće i novo pakovanje smrznutog voća, te povećati broj dobavljača. Ovim projektom se takođe predviđa lokalna i EU organska sertifikacija i uspostavljanje moderne internet prezentacije. U proizvodnji su trenutno zaposlena dva radnika, a investicija će doprineti otvaranju tri nova radna mesta odmah i još pet u periodu od tri godine. Predloženim aktivnostima DOP-a predviđena je donacija suvih šljiva za decu bez roditeljskog staranja, osobe sa invaliditetom i starije osobe, donacija paketa hrane deci tokom posta i finansiranje sportskih takmičenja lokalnih sportskih klubova.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

38.058 evra

23.965 evra

14.093 evra

Podrška preduzetniku u proizvodnji proizvoda od plastike i papira ALU PVC stil

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće koje se bavi proizvodnjom i montažom proizvoda od plastike (PVC i aluminijumske stolarije) nabaviće novu opremu za sečenje i čišćenje aluminijumskih i PVC profila, što bi trebalo da poveća produktivnost, količinu i kvalitet gotovih proizvoda. U proizvodnji je trenutno zaposlen jedan radnik, a investicija će doprineti otvaranju jednog radnog mesta odmah i još dva u periodu od tri godine. Predloženim aktivnostima DOP-a predviđena je donacija PVC vrata i prozora porodicama u stanju socijalne potrebe kako bi se poboljšala energetska efikasnost njihovih domova i smanjili troškovi grejanja.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

13.226 evra

10.601 evra

2.625 evra

2.141 evra

Nabavka rezervnog sistema za sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola

E-dozvole

Unapređenje sistema za izdavanje građevinskih dozvola putem nabavke rezervnog sistema koji će povećati njegovu stabilnost i dostupnost za preko 6.500 korisnika i korisnica koji ga svakodnevno upotrebljavaju. Kroz projekat su nabavljeni serverska i mrežna oprema kao i potrebne licence. Cilj ove aktivnosti je da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja kroz poboljšanje efikasnosti i transparentnosti e-uprave i, samim tim, nove investicije. Istovremeno, doprinos će biti pružen i većem poverenju građana/ki u institucije i kvalitetu usluga koje se putem e-uprave pružaju građanima i investitorima. 

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

2.141 evra

2.141 evra

-

260.011 evra

Rekonstrukcija sistema grejanja i centralne kuhinje u vrtiću „Radost“

Lokalna infrastruktura

Rekonstrukcija sistema grejanja i centralne kuhinje u vrtiću „Radost“, jednom od četiri objekta u okviru predškolske ustanove „Neven“, pružiće bolje uslove za boravak i rad za ukupno 903 deteta i 99 zaposlenih, tako što će se obezbediti kvalitetnija priprema, snabdevanje i distribucija hrane u sva četiri vrtića.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

260.011 evra

150.000 evra

110.011 evra