EU PRO Program finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije
  • Republika Srbija
  • UNOPS

Opština Trgovište

Južna i istočna Srbija - Pčinjski Okrug

Stepen razvijenosti - IV grupa

Aktivnih privrednih društava - 72

Aktivnih preduzetnika - 166

4.679


Broj stanovnika
h-money

25.309


Prosečna zarada

370


Površina
Trgovište
Trgovište
Trgovište
Trgovište
Trgovište

3


unapređenje konkurentnosti preduzeća

1


poboljšanje poslovnog okruženja

1


jačanje socijalne kohezije i inkluzije

246.525 evra

201.500 evra

(82% EU PRO)

45.025 evra

(18% sufinansiranje)

64.770 evra

Podrška preduzeću za proizvodnju odeće – Mina dizajn d.o.o.

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće se bavi proizvodnjom obuće, a veliki deo proizvoda čine ručno šivene cipele. Bespovratna pomoć će biti iskorišćena za kupovinu novih mašina, kojima će se modernizovati proces proizvodnje, unaprediti kvalitet proizvoda i povećati produktivnost. Preduzeću će nova oprema pomoći da pokrene novu fazu razvoja, tokom koje će biti u mogućnosti da sâmo proizvodi gotove proizvode i smanji zavisnost od spoljnih dobavljača. Ovo će omogućiti da se proizvodi plasiraju na stranim tržištima, kao i da se odmah otvore tri, a potom još četiri nova radna mesta. Preduzeće će sprovoditi aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, koje će obuhvatati čišćenje korita lokalne reke i donaciju cipela socijalno ugroženoj deci u saradnji sa lokalnim vrtićem.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

25.652 evra

19.998 evra

5.654 evra

Podrška preduzetniku u proizvodnji prehrambenih proizvoda – Relja II

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzetnik se bavi sakupljanjem i preradom šumskog voća i divljih jestivih pečuraka. Bespovratna pomoć će biti iskorišćena za kupovinu opreme za preradu pečuraka i šumskog voća. Ova investicija će omogućiti stvaranje gotovih proizvoda, čime će se povećati prihodi i unaprediti položaj na tržištu. Osim toga, odmah će biti otvorena dva nova radna mesta, a njih još pet u dužem roku. Preduzetnik će sprovoditi aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, koje će obuhvatati donaciju školskog pribora deci iz ugroženih porodica, kao i donaciju prehrambenih proizvoda porodicama koje žive u teško dostupnim krajevima.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

26.308 evra

20.000 evra

6.308 evra

Podrška preduzetniku u proizvodnji obuće Mira-dizajn

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće koje se bavi proizvodnjom obuće (gornji delovi obuće) nabaviće novu presu za krojenje, šivaće mašine za kožu i mašinu za širfanje kože. U proizvodnji je trenutno zaposlen jedan radnik, a investicija će doprineti otvaranju jednog radnog mesta odmah i još dva u periodu od tri godine. Predloženim aktivnostima DOP-a predviđena je donacija papuča deci iz osnovne škole u Trgovištu.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

12.810 evra

10.228 evra

2.582 evra

2.141 evra

Nabavka rezervnog sistema za sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola

E-dozvole

Unapređenje sistema za izdavanje građevinskih dozvola putem nabavke rezervnog sistema koji će povećati njegovu stabilnost i dostupnost za preko 6.500 korisnika i korisnica koji ga svakodnevno upotrebljavaju. Kroz projekat su nabavljeni serverska i mrežna oprema kao i potrebne licence. Cilj ove aktivnosti je da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja kroz poboljšanje efikasnosti i transparentnosti e-uprave i, samim tim, nove investicije. Istovremeno, doprinos će biti pružen i većem poverenju građana/ki u institucije i kvalitetu usluga koje se putem e-uprave pružaju građanima i investitorima. 

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

2.141 evra

2.141 evra

-

179.614 evra

Izgradnja kanalizacione mreže Trgovište–Žabljak

Lokalna infrastruktura

Izgradnja kanalizacione mreže u dužini od 1.316 metara u naselju Žabljak i povezivanje sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda doprineće poboljšanju kvaliteta života lokalnog stanovništva kroz unapređenje sanitarnih i ekoloških prilika. U naselju Žabljak 27 domaćinstava će se priključiti na kanalizaciju, a Javno komunalno preduzeće će kroz naplatu povećati prihode za pet odsto.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

179.614 evra

149.133 evra

30.481 evra