EU PRO Program finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije
  • Republika Srbija
  • UNOPS

Opština Vladičin Han

Južna i istočna Srbija - Pčinjski Okrug

Stepen razvijenosti - IV grupa

Aktivnih privrednih društava - 127

Aktivnih preduzetnika - 582

19.443


Broj stanovnika
h-money

32.174


Prosečna zarada

366


Površina
Vladičin Han
Vladičin Han
Vladičin Han
Vladičin Han

3


unapređenje konkurentnosti preduzeća

2


poboljšanje poslovnog okruženja

2


jačanje socijalne kohezije i inkluzije

352.516 evra

269.168 evra

(76% EU PRO)

83.348 evra

(24% sufinansiranje)

140.166 evra

Podrška preduzeću za proizvodnju obuće – Matid оbuća d.o.o.

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće se bavi proizvodnjom obuće – kako obuće za svaki dan, tako i namenske obuće – anatomskih papuča, sandala, klompi, kao i cipela za obolele od dijabetesa i artritisa. Bespovratna pomoć će biti iskorišćena za nabavku nove opreme, mašina za šivenje i kompresorske stanice. Ovo će dovesti do otvaranja 10 novih radnih mesta odmah, kao i zapošljavanja još 20 radnika u dužem roku. Preduzeće će sprovoditi aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, koje će obuhvatati donaciju ortopedskih cipela osobama obolelim od dijabetesa i osobama sa invaliditetom u lokalnoj zajednici.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

56.250 evra

35.000 evra

21.250 evra

Podrška preduzeću za proizvodnju nameštaja – Mittel Astra

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće proizvodi nameštaj za škole, predškolske objekte, vrtiće, kancelarije i restorane. Proizvodi su od presovanog bukovog furnira i punog drveta i prodaju se u Srbiji, Švedskoj, Severnoj Makedoniji i Hrvatskoj. Bespovratna pomoć će biti iskorišćena za nabavku mašina za rezanje šperploče i medijapana i CNC mašina za 3D obradu drveta, kako bi se uvećali proizvodni kapaciteti i unapredio kvalitet proizvoda. Ovo će dovesti do otvaranja dva nova radna mesta odmah, a potom i njih još šest. Preduzeće će sprovoditi aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, koje će obuhvatati donaciju stolova, stolica i krevetaca lokalnom vrtiću, donaciju školskih klupa i stolica lokalnoj školi i ormara i stolica lokalnom zdravstvenom centru.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

45.670 evra

32.110 evra

13.560 evra

Podrška preduzeću za proizvodnju prehrambenih proizvoda Tuti fruti plus d.o.o.

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Mikro preduzeće koje se bavi proizvodnjom prehrambenih proizvoda (preradom voća) nabaviće novu rashladnu komoru za zamrzavanje, preradu i održavanje voća, kako bi povećalo proizvodnju i efikasnost. U proizvodnji je trenutno zaposleno šest radnika, a investicija će doprineti otvaranju tri nova radna mesta odmah i još dva u periodu od tri godine. Pored toga, podrška će povećati kapacitete, što će za rezultat imati bolje pozicioniranje na tržištu. Predloženim aktivnostima DOP-a predviđena je finansijska podrška socijalno ugroženim grupama stanovništva u Pčinjskom okrugu, decibez roditeljskog staranja i socijalno ugroženim porodicama.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

38.246 evra

29.825 evra

8.421 evra

17.896 evra

Izrada izvođačkog projekta za infrastrukturno opremanje industrijske zone

Tehnička dokumentacija

Izradom tehničke dokumentacije za komunalno opremanje industrijske zone u Vladičinom Hanu regulisaće se uslovi za izgradnju, a lokalna samouprava će moći da ponudi parcele novim potencijalnim investitorima, što će zatim stvoriti mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

15.755 evra

12.305 evra

3.450 evra

Nabavka rezervnog sistema za sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola

E-dozvole

Unapređenje sistema za izdavanje građevinskih dozvola putem nabavke rezervnog sistema koji će povećati njegovu stabilnost i dostupnost za preko 6.500 korisnika i korisnica koji ga svakodnevno upotrebljavaju. Kroz projekat su nabavljeni serverska i mrežna oprema kao i potrebne licence. Cilj ove aktivnosti je da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja kroz poboljšanje efikasnosti i transparentnosti e-uprave i, samim tim, nove investicije. Istovremeno, doprinos će biti pružen i većem poverenju građana/ki u institucije i kvalitetu usluga koje se putem e-uprave pružaju građanima i investitorima. 

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

2.141 evra

2.141 evra

-

194.454 evra

Rekonstrukcija Centra za kulturne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo

Lokalna infrastruktura

Rekonstrukcija Centra za kulturne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo, koja će obuhvatiti sistem za grejanje i ventilaciju i proširenje biblioteke, obezbediće uslove za organizaciju različitih kulturnih događaja, a kroz unapređenje energetske efikasnosti smanjiće se tekući troškovi i omogućiti ulaganje ušteđenih sredstava u kulturu. Kroz aktivnosti usmerene na primenu principa dobrog upravljanja biće donet pravilnik o korišćenju prostorija i povećaće se učešće stanovnika i stanovnica u kreiranju kulturnih politika u opštini.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

180.222 evra

143.555 evra

36.667 evra

Centar za informisanje i podršku Romima

Jačanje socijalne kohezije u multietničkim opštinama

Sprovodi: Udruženje Roma intelektualaca

Partner na projektu: Opština Vladičin Han

Unapređenje socijalne inkluzije romskog stanovništva primenom petostrukog pristupa. Prvi za cilj ima smanjenje stope napuštanja škole i podsticanje interesovanja dece za dalje obrazovanje. Drugi predviđa informisanje o značaju i mehanizmima legalizacije objekata. Treći se usredsređuje na ekonomsko osnaživanje porodica kroz bavljenje poljoprivredom. Četvrti i peti pristup usmereni su na jačanje svesti o značaju preventivne zdravstvene zaštite odnosno na povećanje pristupačnosti socijalne zaštite.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

14.232 evra

14.232 evra

-