EU PRO Program finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije
  • Republika Srbija
  • UNOPS

Opština Vlasotince

Južna i istočna Srbija - Jablanički Okrug

Stepen razvijenosti - IV grupa

Aktivnih privrednih društava - 158

Aktivnih preduzetnika - 1079

28.327


Broj stanovnika
h-money

33.355


Prosečna zarada

308


Površina
Vlasotince

2


unapređenje konkurentnosti preduzeća

2


poboljšanje poslovnog okruženja

-


jačanje socijalne kohezije i inkluzije

63.097 evra

50.381 evra

(80% EU PRO)

12.716 evra

(20% sufinansiranje)

43.928 evra

Podrška preduzetniku u proizvodnji proizvoda od plastike Stolarija-Vojkan, Orašje

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće za proizvodnju proizvoda od plastike (ALU i PVC vrata i prozori) nabaviće mašine za zavarivanje, sečenje i čišćenje PVC-a i uspostaviti novu proizvodnu liniju u cilju proširenja obima proizvodnje, što će za rezultat imati značajne prednosti u pogledu troškovne efikasnosti. U proizvodnji je trenutno zaposlen jedan radnik, a investicija će doprineti otvaranju dva nova radna mesta odmah i još tri u periodu od tri godine. Predloženim aktivnostima DOP-a predviđena je donacija u vidu zamene stare stolarije u prostorijama fudbalskog kluba iz Orašja.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

13.600 evra

10.002 evra

3.598 evra

Podrška preduzetniku u proizvodnji prehrambenih proizvoda Black grass

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće za preradu hrane (voća i povrća) nabaviće novu liniju za proizvodnju sokova, mašinu za lepljenje etiketa i opremu za preradu voća i povrća, što će za rezultat imati dalje širenje poslovanja, veću produktivnost i efikasnost. U proizvodnji su trenutno zaposlena tri radnika, a investicija će doprineti otvaranju dva nova radna mesta odmah usled sezonalnog karaktera proizvodnje. Predloženim aktivnostima DOP-a predviđenо је оrganizovanje radionica za osobe sa invaliditetom, donacija proizvoda i finansijska podrška Udruženju osoba sa invaliditetom i lokalnom odbojkaškom klubu za nabavku sportske opreme.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

30.328 evra

23.328 evra

7.000 evra

19.169 evra

Izrada plana detaljne regulacije za radne zone Stajkovce i Gložane

PDR

Plan detaljne regulacije treba da omogući brži ekonomski razvoj opštine i skrati proceduru izbora odgovarajućih lokacija za domaće i strane investitore, naročito za one koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Kroz izradu plana, koji obuhvata područje površine 60 ha, radne zone Stajkovce i Gložane biće infrastrukturno opremljene i obezbediće se uslovi za poslovanje 50 malih i srednjih preduzeća, koja mogu da zaposle između 1.000 i 1.500 novih radnika.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

17.028 evra

14.910 evra

2.118 evra

Nabavka rezervnog sistema za sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola

E-dozvole

Unapređenje sistema za izdavanje građevinskih dozvola putem nabavke rezervnog sistema koji će povećati njegovu stabilnost i dostupnost za preko 6.500 korisnika i korisnica koji ga svakodnevno upotrebljavaju. Kroz projekat su nabavljeni serverska i mrežna oprema kao i potrebne licence. Cilj ove aktivnosti je da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja kroz poboljšanje efikasnosti i transparentnosti e-uprave i, samim tim, nove investicije. Istovremeno, doprinos će biti pružen i većem poverenju građana/ki u institucije i kvalitetu usluga koje se putem e-uprave pružaju građanima i investitorima. 

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

2.141 evra

2.141 evra

-

-