EU PRO Program finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije
  • Republika Srbija
  • UNOPS

Opština Blace

Južna i istočna Srbija - Toplički Okrug

Stepen razvijenosti - IV grupa

Aktivnih privrednih društava - 101

Aktivnih preduzetnika - 330

10.832


Broj stanovnika
h-money

35.256


Prosečna zarada

306


Površina
Blace
Blace
Blace
Blace
Blace

3


unapređenje konkurentnosti preduzeća

1


poboljšanje poslovnog okruženja

-


jačanje socijalne kohezije i inkluzije

147.898 evra

91.938 evra

(62% EU PRO)

55.960 evra

(38% sufinansiranje)

145.757 evra

Podrška preduzetniku u proizvodnji prehrambenih proizvoda – Organic Land Donje Grgure

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzetnik se bavi preradom voća, povrća i mlečnih proizvoda koji imaju sertifikat organske hrane. Bespovratna sredstva će biti iskorišćena za kupovinu linije za preradu voća i povrća, mlina i prese radi povećanja proizvodnih kapaciteta, otvaranja jednog novog radnog mesta odmah i još tri nova radna mesta u dužem roku. U okviru aktivnosti društveno odgovornog poslovanja preduzetnik će dati donacije deci koja pohađaju lokalne osnovne škole.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

26.000 evra

20.000 evra

6.000 evra

Podrška preduzetniku u proizvodnji prehrambenih proizvoda – R-S voće Kaševar

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzetnik se bavi preradom i konzervisanjem voća i ima 60 kooperanata, poljoprivrednih gazdinstava i zadruga koji se oslanjaju na njegove kapacitete da obezbedi poštenu cenu i sigurnu prodaju njihovih proizvoda. Bespovratna sredstva će biti iskorišćena za nabavku opreme za proizvodnju i pakovanje u cilju unapređenja proizvodnih kapaciteta i povećanja produktivnosti. Uz to će odmah biti otvorena tri, a potom još deset radnih mesta. Preduzetnik će sprovoditi aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, koje će obuhvatiti donaciju proizvoda socijalno ugroženim članovima lokalne zajednice.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

28.197 evra

19.797 evra

8.400 evra

Podrška preduzeću za proizvodnju odeće – Ivko Knits d.o.o.

Podrška preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Preduzeće proizvodi žensku odeću koristeći visoku tehnologiju pletenja. Ivko Knits proizvodi za Ivko doo, koje potom odeću prodaje u svojim maloprodajnim objektima u Srbiji i inostranstvu, a u većim količinima preko poslovnica tog preduzeća i u Nemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Kini. Bespovratna pomoć će se iskoristiti za nabavku sofisticirane mašine za vez, što će dovesti do povećanja efikasnosti i uvođenja inovacija u proizvodnju. Odmah će doći do otvaranja tri, a potom i sedam novih radnih mesta. Aktivnosti društveno odgovornog poslovanja koje će preduzeće sprovoditi će obuhvatati i pokretanje programa stručne prakse i donaciju medicinske opreme lokalnom zdravstvenom centru.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

91.560 evra

50.000 evra

41.560 evra

2.141 evra

Nabavka rezervnog sistema za sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola

E-dozvole

Unapređenje sistema za izdavanje građevinskih dozvola putem nabavke rezervnog sistema koji će povećati njegovu stabilnost i dostupnost za preko 6.500 korisnika i korisnica koji ga svakodnevno upotrebljavaju. Kroz projekat su nabavljeni serverska i mrežna oprema kao i potrebne licence. Cilj ove aktivnosti je da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja kroz poboljšanje efikasnosti i transparentnosti e-uprave i, samim tim, nove investicije. Istovremeno, doprinos će biti pružen i većem poverenju građana/ki u institucije i kvalitetu usluga koje se putem e-uprave pružaju građanima i investitorima. 

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

2.141 evra

2.141 evra

-

-