EU PRO Program finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije
  • Republika Srbija
  • UNOPS

Priboj, 24. januar 2020.

EU finansira rekonstrukciju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Priboju

Fiskulturna sala Osnovne škole „Branko Radičević“ u Priboju, koju pohađa preko 400 đaka, biće rekonstruisana zahvaljujući sredstvima Evropske unije (EU) koja je, preko razvojnog programa EU PRO, opredelila skoro 75.500 evra za renoviranje fasade, svlačionica i toaleta, stolarije, enterijera, plafona i podova. Takođe, sportska sala će biti opremljena i novom sportskom opremom i tako dodatno doprineti razvoju i promociji sporta kako među osnovcima tako i u sportskim klubovima. Opština Priboj učestvuje u realizaciji projekta sa 18.000 evra.

„Ovo je najstarija škola u Priboju osnovana 1888. godine i mi nastojimo da očuvamo tradiciju ali i stalno unapređujemo uslove obrazovanja za naše osnovce.  U fiskulturnu salu naše škole nije ulagano preko 30 godina, a sada ćemo sa renoviranjem stvoriti uslove da đaci i nastavnici imaju časove fizičkog u bezbednom, adekvatnom i funkcionalnom objektu tokom cele školske godine”, rekao je Branko Cincović, direktor Osnovne škole „Branko Radičević“. 

Aktivnosti usmerene na primenu principa dobrog upravljanja podrazumevaju definisanje pravila i uslova za korišćenje i davanje sale u zakup, kao i namenu sredstava od zakupa. Ove aktivnosti se sprovode u partnerstvu sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

Izvođač radova je Dekor invest iz Priboja, koji je izabran u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Priboj i koji bi kompletnu rekonstrukciju trebalo da završi do kraja marta 2020.